Menü

Az igazság szabaddá tesz

Lelkigyógyulás és szabadulás a múlt sebeitől, terheitől, hogy birtokba vehessük azt a jövőt, amit Isten nekünk álmodott.

Jézus azt mondta: “Megismeritek az igazságot, és az igazság szabaddá tesz titeket.“– János 8:32.

Hiszem és tizenöt éve a saját, szolgálótársaim és asszonyok százainak életében tapasztalom, hogy ez az ősi bibliai igazság ma is működik.

Amikor Isten Igéje a Szentlélek megelevenítő erejével egy meghitt, bensőséges légkörben rávilágít az életünket fogságban tartó félelmekre, sebekre és hazugságokra, többé már nem szorongatjuk tovább önigazságainkat és nem ragaszkodunk hozzájuk. Készek és Isten erejével képesek vagyunk elengedni a múltat, és megragadni azt a jövőt, amit annyisszor szerettünk volna már, vagy korábban álmodni se mertünk.

Ezek a hétvégék sok-sok nő számára jelentettek áttörést egy egészséges, erőteljes és növekvő élet felé. Mások felismerve az életüket fogva tartó mélyebb sebeket és kötelékeket elindultak a gyógyulás útján, segítséget kérve más szolgálatoktól vagy szakemberektől is.

S mindez kizrólag azért lehetséges, mert „Jézus Krisztus tegnap, ma és mindörökké ugyanaz“, s mert „az Ő sebei árán meggyógyultunk.“

Az igazság szabaddá tesz csendesnapok témái:

 • Identitás:
  Ki vagyok én Krisztusban? Mi a célja az életemmel? Mi az oka, hogy a gyakorlatban, a mindennapi életben a legtöbb keresztény mégse abban az identitásban él, aminek Isten teremtette? Hogyan tudok a gyakorlatban is azzá válni, akivé Krisztusban lehetek? Hol tartok most? Hogyan jöttek létre azok a -sokszor önmagunk előtt is nehezen beazonosítható –  kötelékek, akadályok, melyek a viselkedésünket meghatározzák?
 • Megbocsátás, mint a lelki egészséghez vezető egyetlen út
 • Elutasítottság:
  Az a negatív szellemi erő, ami sokakat megakadályoz abban, hogy bátran felvállaláljuk Isten ránk bízott feladatát. Amikor szeretetet várunk egy kapcsolatban, de épp az ellenkezőjét tapasztaljuk, észrevétlen kialakul az elutasítottság, elvetettség érzése. Erről nagyon nehéz beszélni is, és beazonosítani, beismerni a saját életünkben még nehezebb. De nap mint nap találkozunk vele az iskolában, a munkahelyeken, mindennapi életünk sokféle kapcsolatában, és sajnos a legjobb szándék ellenére is, időnként a családokon belül is.
 • Tekintély, lázadás, alázat:
  Miért fontos helyesen látnunk a tekintély kérdését, és hogyan viszonyulhatunk úgy a felettünk álló tekintélyekhez, hogy áldás alatt élhessünk? Mi az akadálya bennünk a tekintélyekhez való helyes viszonynak? Mi is jelent az alázat a gyakorlatban?
 • Megtévesztés:
  A sátán egyik erős fegyvere a keresztények életében. A kísértés, a vádlás kérdésköre. Hogyan tudom megkülönböztetni a Szentlélek bűnt megítélő hangját a gonosz vádlásaitól? A leggyakoribb önbecsapások a keresztények között.
 • A szabadságunkat gátló kötelékek:
  A Galata 5-ből a test cselekedeteinek áttekintése, a paráznasággal kapcsolatos bűnök… Hogyan épít erősségeket a sátán a mai kultúrában az erkölcsi lazaságon, szexuális szabdosságon keresztül? A halál szellemiségéhez köthető támadások: abortusz, öngyilkosság, fel nem dolgozott gyász. Ha valaki gyermekkorában, vagy felnőttként erőszak áldozata lett…
 • Okkultizmus:
  A varázslás, jóslás, bálványimádás legfőbb területei…
  – Generációs minták, melyek az életünket meghatározzák
  – Áldás alatt élni…

Az előadásokon túl  a jelenlévők tréning jellegű csoportos beszélgetéseken és egyéni lelkigondozáson vesznek részt.

Az utóbbi időszakban két férfi csoport indulásával korlátozott számban férfiak részvételére is lehetőség van.

A következő ilyen – női és férfi – alkalom 2018. január 19-20-án lesz Velencén (péntken 10 órától szombat estig)
Jelentkezés: igazsagszabaddatesz7@gmail.com