Menü

Boldogulj!

A Józsué 1-ből olvastunk itthon az egyik este.

Isten Józsuét a honfoglalás előtt újra bátorítja. Többször is felszólítja: “Légy erős, és bátor… Ne félj, és ne ne rettegj…” Emlékezteti az ígéretre: “Veled leszek, nem maradok el tőled, nem hagylak el…” – ráadásul ez az ígéret korlátlanul érvényes, “mindenütt, amerre csak jársz.” A természetfeletti segítség, támogatás feltétele csupán az, hogy Józsué  maradjon majd bátor olyan helyzetekben, ahol ez a bátorság meg lesz próbálva – illetve folyamatosan tanulmányozza és megtartsa Isten Igéjét. “…Hogy boldogulj mindenütt, amerre csak jársz.”  

Hogy boldogulj – emelkedett ki az ismert szövegből számomra a kifejezés. Isten szívén ott van a te és az én boldogságom, az eredményes előrehaladásom, a győzelmek, a problémákból való kimenekedés, a prosperitás. S milyen biztató ígérete: van esély az életben arra, hogy ha Vele kapcsolatban maradunk, bármerre is vezessen, boldogulni fogunk!

A boldogulás nem jelent harc nélküliséget. De benne van, hogy végül mindig meglesz a kiút, a megoldás, a győzelem. És ebben a szóban számomra benne van az a mélységes öröm is, amit az ember egy-egy ilyen győzelem után átél. Ma a siker a trendi, arra hajt, azt kíván egymásnak a legtöbb ember. De a siker nem automatikusan boldogít.

A boldogulás más. Lehet, nem olyan szembeötlő, nem olyan csillogó, irígyelt, de valami komolyabb, mélyebb,  tartósabb eredmény. Ahogy földi szülőkként nem kívánhatunk többet, jobbat és igazabbat kirepülő, önállósodó gyermekeinknek, Mennyei Atyánknak is ez az áldása gyermekei felé: “Boldogulj!”