Menü

Ivánék

Felkerült az archívumba, így mostmár bármikor meghallgatható a Nappali március 21-i adása, melyben Balatonszemesről az Iván házaspárhoz látogatunk el. Iván Imre és Gabika a szemesi Iván Kertészet alapítói. A megnövekedett családi vállalkozás vezetését Imre azóta továbbadta gyermekeinek. Az Iván családban négy generáció él, dolgozik és szolgál együtt. Ennek a generációkon átívelő áldásnak a hátteréről, örömeiről és küzdelmeiről faggattam Imrét és Gabikát. No meg a Lachtali házaspáros hétvégékről és a család- és házassággondozó szolgálatukról, és a balatonlellei gyülekezetplántálásról is beszélgettünk.
Az Erről beszélget  család rovatban  a szolgálat és a családi élet összhangja, feszültségei kerültek terítékre. Azt hiszem, hogy az érintettek számára ez egy nehéz terülten, ahol mindig akad tanulnivalónk.

Az eheti Útravaló témája a Lelkiismeret.

A lelkiismeret Isten nagy ajándéka az ember életében, mert folyamatosan segít felismerni mi kedves Istennek, és mi nem az. Olyan jelzőberendezés, mellyel többmindent tehetünk: kikapcsolhatjuk, elnémíthatjuk vagy odafigyelhetünk a jelzéseire. Életünk minősége, helyes iránya nagyban függ attól, hogy lelkiismeretünk működése tiszta, megbízható-e. Isten Igéje képes megvilágosítani az emberi lelkiismeretet és ez, Isten élő beszéde hangolja rá a helyes hullámhosszra. A lelkiismeret ellenségei: a bűn, a kárhoztatás (ami folyton korábbi bűneinkre, gyengeségeinkre emlékeztet és el akarja hitetni velünk, hogy nem vagyunk elég jók és elfogadhatóak Isten számára). Nem véletlenül hívja fel Timóteus figyelmét Pál : “Tartsd meg a hitet és a jó lelkiismeretet, amelyeket egyesek elvetettek, és ezért a hit dolgában hajótörtést szenvedtek.” (1.Tim. 1:19.)

A beszélgetés a következő linkről hallgatható meg: