Menü

Kanadától Sopronig – Az egyetemtől a Baptista Pontig

A Nappali ebben az adásban az ország nyugati határáról, a soproni Baptista Pontról jelentkezett. Az adományponton beszélgettünk a hely megálmodójával és vezetőjével, Gálné Mártival. Márti hosszú évek óta szervezi Sopronban a Cipősdoboz Akciót. Mivel a adománygyűjtésbe a várost is bevonta, később ez egy civil kezdeményezés, a Soproniak a soproniakért alapja is lett, amiért Mártit a város is kitüntette néhány évvel ezelőtt. Márti egyébként sokféle területen képzett szakember, aki a Baptista Pont előtt épp a Soproni Egyetemen dolgozott.  Mesél nekünk életéről, megtéréséről, mely Kanadában történt. Családtagjai megtéréséről. S persze arról is, miért is kezdte el ezt a szolgálatot.

Arról is faggattam, hogyan lehet bölcsen segíteni, s hogy milyen aktualitása van egy adománypontnak az ország egyik gazdag városában. Tudtátok, hogy ebben a módos nyugati városban több ezer olyan ember él, akik a munkanélküliség, reménytelenség elől menekülve jöttek Sopronba, és nem ritkán egy ágybérletért havi 50-60.000 Ft-ot fizetnek?

Az Erről beszél a család rovatunkba Márti a lelkigyógyulás témakört hoza. Személyes történetével, őszinteségével hiszem, hogy sokaknak segítség és bátorítás lehet, akik évek, évtizedek óta szertnének kitörni egy-egy lelki nehézségből, de nem találják a kiutat.

Az Útravalóban az Örömhír öröméről hangzik el egy üzenetet.