Menü

Szeretgető : Beszélgetés az anyaságról, baba-mama klubokról és az otthontanításról

A Nappali adásának vendég Pásztorné Kiss Gabriella volt. Gabi 7 éve tart baba-mam klubokat Oroszlányban heti rendszerességgel. Tapasztalatairól és a baba-mama klubok lehetőségeiről is beszélgettünk. Tavaly decemberben a KIA gondozásában Szeretgető címmel egy könyve is megjelent, amely egy módszertani gyűjtemény. Nagy segítség lehet a foglalkozások elindításához és megtartásához, mivel kipróbált, jól bevált anyagokat tartalmaz. A könyvben található két teljesen kidolgozott foglalkozás és egy egész évet átölelő éves terv. Tartalmaz több mint 100 mondókát, kézjátékot, arcjátékot, tornáztatót, rajzolgatót, nyelvtörőt, közel 100 dalt kottával együtt, néhány mesét, néhány neveléssel kapcsolatos Bob Gass-elmélkedést. Tartalmaz még könyv-, film- és honlapajánlót, valamint 50 bábról készített fényképet. A gyűjtemény hasznos lehet olyan pedagógusoknak és gyakorló anyukáknak is, akik gyermekekkel foglalkoznak 0–6 éves korig.

A baba-mama klubok és az anyaság jelentősége mellett természetesen Gabi személyes történetét is megismerhetjük: hogyan találkozott Jézussal, hogyan bírkózott meg a meddőséggel, és születtek meg végül gyermekei.

Az Erről beszélget a család rovatban Gabi az otthontanulás, otthontanítás témakörét hozta. A Magyarországon még gyerekcipőben járó oktatási formáról, az abban rejlő lehetőségekről beszélgettünk vele.

Az Útravaló témája a megbocsátás. “A megbocsátás nem írja át a múltat, de átírja a jövőt.” – olvastam a felvétel reggelén. Megbocsátás nélkül nincs egészséges élet, nincs kiteljesedett jövő. A megbocsátás mindig aktuális és megkerülhetetlen kihívása életünknek. Erről szól az adás végén elhangzó üzenet.

Az adás a következő linken hallgatható meg: